Noora loodab, et uurija tunneb end uutes ruumides nagu kuninga kass

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusarhiivi kõige uuem töötaja Riin Riiberg hoiab käes uurija tellitud köidet 18. sajandi algusest pärinevate Järvamaa mõisate omandiõigust puudutavate dokumentidega. Riibergi paremal käel on Liivi tänava hoonest Noorasse toodud sajandivanused puitriiulid, tema selja taga paistavad uurijate töökohad.
Rahvusarhiivi kõige uuem töötaja Riin Riiberg hoiab käes uurija tellitud köidet 18. sajandi algusest pärinevate Järvamaa mõisate omandiõigust puudutavate dokumentidega. Riibergi paremal käel on Liivi tänava hoonest Noorasse toodud sajandivanused puitriiulid, tema selja taga paistavad uurijate töökohad. Foto: Margus Ansu

Täna avatakse pidulikult Eesti arhiivinduse uus kodu, Nooruse tänaval asuv rahvusarhiivi hoone Noora. Avamispidustuste järel peab arhiiv neljapäevast laupäevani lahtiste uste päevi, sisuline töö algab uues majas aga järgmisel esmaspäeval, mil alustab klienditeenindus ning tehakse lahti uurimissaal.

Just uurimissaal ongi külastajate jaoks arhiivi süda ning tundub, et Nooras on tehtud kõik selleks, et külastaja tunneks end seal võimalikult mugavalt ja hubaselt. Hubasuse poolt rõhutas ka aasta algusest rahvusarhiivi administraatori kohuseid täitev Riin Riiberg. 

Ühelt poolt on uurimissaalis kõik tänapäevased töövahendid, teisalt annavad vastsele saalile mõnusat ajastuhõngu pea saja aasta vanused käsitsi tehtud puitriiulid. Need toodi Noorasse rahvusarhiivi endisest hoonest Liivi tänavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles