Uus buss alustas 6. liinil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueks lepinguperioodiks on Tartu bussidele tehtud uus kujundus. Sellisega sõidab juba praegu kolm uut bussi.
Uueks lepinguperioodiks on Tartu bussidele tehtud uus kujundus. Sellisega sõidab juba praegu kolm uut bussi. Foto: Margus Ansu

Bussifirma Sebe saatis täna hommikul liinile esimese kolmest uuest Tartusse ostetud firma MAN gaasibussist, see sõidab nüüd kuuendal liinil.

«Teised kaks loodame ka lähinädalal liinile saada, praegu häälestatakse nendel bussidel töökorda reaalaja infosüsteemi,» ütles Sebe juhatuse liige Üllar Kaljuste.

Need on Tartus esimesed Euro 6 heitmenormidele vastavad linnaliinibussid, gaasibuss tähendab firma selgitusel võimalikult suurt keskkonnasäästlikkust. Buss kasutab mootorikütuseks vaid surumaagaasi (CNG). Isegi busside eelsoojendusseadmed töötavad maagaasil. Bussidel on sujuvat sõitu võimaldav kuuekäiguline ZF Ecolife automaatkäigukast ja tõhus Põhjamaade kogemusel põhinev sõitjateruumi küte.

Igas bussis on 83 sõitjakohta, neist 31 istekohta. Uudsena on kolmele Tartu bussile lisatud kliimaseade suviseks ajaks ning sõitjateruumi turvakaamerad, mille kaudu saab bussijuht paremini jälgida ukseavasid uste sulgemisel ja bussis toimuvat.

Uued bussid tunneb hõlpsalt ära uuendusliku kujunduse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles