Jõgevamaa perekond võis sattuda haiglasse raske vingumürgituse tõttu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kiirabi. Pilt on illustratiivne.
Tartu kiirabi. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna varahommikul viis kiirabi Jõgevamaalt Saare vallast haiglasse mehe, naise ja pooleteiseaastase lapse. Päästjad kahtlustavad, et ahju kütja sulges siibri liiga vara ja perekond sai raske vingumürgituse.

Lõuna päästekeskuse teatel tuli abipalve Kiisli külast 31. jaanuaril kell 6.43. Päästjad tulekollet ei leidnud ja tõenäoliselt oli ving tuppa imbunud eelmise päeva kütmisest. Päästjad juhivad tähelepanu, et küttekolde siibrit ei tohi liiga vara sulgeda.

Pärast leekide kadumist ja ahjuukse kinnipanekut tasub enne siibri sulgemist veel mõnda aega oodata. Kütte- või gaasiseadmega elamusse ja korterisse tasub paigaldada vinguandur, mis annab aegsasti märku õhu liigsest vingusisaldusest.

Vingugaas ehk süsinikmonooksiid ehk süsinikoksiid (CO) on süsivesinike mittetäieliku põlemise käigus tekkiv lõhnatu ja värvitu mürgine gaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles