Album õpetab kunsti müüma

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albumi «Kulda väärt kunst» on kirjastanud E-kunstisalong.
Albumi «Kulda väärt kunst» on kirjastanud E-kunstisalong. Foto: Raimu Hanson

E-kunstisalong on oma 20. aastapäeva märkiva suure näituse «Kulda väärt kunst» alguseks valmis saanud soliidse albumi, mille sadakond reprot jäädvustavad raamatu lehekülgedele samast salongist läbi käinud ja nüüd väljapanekusse toodud kunsti kullafondi. Seepärast kannab ka raamat sedasama pealkirja mis näitus Tartu kunstimajas – «Kulda väärt kunst».

Originaalide vastu reproduktsioonid muidugi ei saa, olgu nende pildistaja ja trükkija kui osav tahes ning paber parimaist parim. Ometi on raamat näitusest vähemalt ühes osas etem: piltide juures on lühikesed, aga sisukad tekstid, millest mõneski on visandatud huvitav lugu kunstnikust või kõrvaloleva teose teemadel.

Lisaks on raamatu autorid kirjutanud mõndagi E-kunstisalongi ajaloost, galerii eluolust ning näituste ja oksjonite korraldamisest. Tiia Karelson ja tema kolleegid on oma kirjapanekutes olnud üsna avameelsed, nii et kui keegi soovib kunsti müüva galerii asutada, saab ta albumis avaldatud artiklitest tõhusaid näpunäiteid.

Raamatu lõpuosas on kunstiajaloolaste Kadri Asmeri ja Tiiu Talvistu silmaringi avardavad kirjapanekud. Sõna võtavad ka kunstnikud Enn Põldroos, Aapo Pukk ja Navitrolla. Punkti paneb teave E-kunstisalongi seniste asukohtade, oksjonite ja näituste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles