Tulevased õed pidasid keset talve õppeaasta avaaktust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tervishoiu kõrgkoolis peeti tulevastele õdedele esmakordselt avaaktust keset talve.
Tartu tervishoiu kõrgkoolis peeti tulevastele õdedele esmakordselt avaaktust keset talve. Foto: Jaanika Niinepuu

Esimest korda alustasid Tartu tervishoiu kõrgkoolis tulevased õed õpinguid talvel, sest kool võtab nüüd õppureid vastu kaks korda aastas, et täita tööturu nõudlust.

Tervishoiukõrgkooli teatel tervitati tänasel avaaktusel õdede tsükliõppe üliõpilasi ja Viljandis hooldustöötajaks õppijaid. Kõrgkooli õppeprorektor Kersti Viitkar sõnas pressiesindaja vahendusel, et esimest korda võetakse õdesid kooli vastu kaks korda aastas ehk peale suve ka talvel. Ta selgitas, et nii on võimalik koolitada veelgi rohkem kõrgharidusega õdesid, keda tööturule väga oodatakse.

Alustaval õdede kursusel on tsükliõpe, et toetada pidevõpet ja anda üliõpilastele parimad võimalused õpingute ja igapäevaelu ühitamiseks. Õe õppekaval alustas 26 üliõpilast. Õpe on korraldatud ühenädalaste perioodidena kahel korral kuus. Õe rakenduskõrghariduse diplomi saamiseks tuleb neil nii nagu ka tavaõppes õeks õppijail 3,5 aasta jooksul koguda 210 EAP-d.

Kõrgkool võttis vastu ka 17 hooldustöötaja õppekava õpilast, kelle õpe korraldatakse Viljandis koostöös Viljandi haiglaga. Kõrgkool on varemgi koolitanud hooldustöötajaid väljaspool Tartut: kaheaastase kutseõppe on läbinud õppurid Viljandi, Põlva ja Võru haigla juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles