Vald jätab Jõgeva sordiaretajad ilma sajast hektarist maast

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti taimekasvatuse instituudi direktor Mati Koppel rääkis, et maatükk, mille Jõgeva vald müüki paneb, on suur ning hea viljakusega. Praegu võrsub seal seitsmekümnel hektaril talinisu ning ülejäänud põllule külvatakse kevadel suvinisu.
Eesti taimekasvatuse instituudi direktor Mati Koppel rääkis, et maatükk, mille Jõgeva vald müüki paneb, on suur ning hea viljakusega. Praegu võrsub seal seitsmekümnel hektaril talinisu ning ülejäänud põllule külvatakse kevadel suvinisu. Foto: Eili Arula

Jõgeva vallavalitsus tegi mullu volikogule ettepaneku panna müüki neli vallale kuuluvat põllumaatükki kogusuurusega 239,94 hektarit. Müüki paisatavatest maalappidest kõige suuremat, 117,8-hektarist Sirgu maatükki rendib vallalt sordiaretusega tegelev Eesti taimekasvatuse instituut (ETKI).

Et nimetatud maatükk moodustab kümme protsenti kogu ETKI renditavast maast ning on instituudi töö jaoks väga tähtis, tegi ETKI juhtkond vallavolikogu maakomisjonile avalduse, kus soovis, et vald seda maad ikkagi ära ei müüks.

«Sirgu maatükk asub instituudile suhteliselt lähedal. See on suur ning hea viljakusega põld. Praegu kasvatame siin tali- ja suvinisu,» selgitas ETKI direktor Mati Koppel Sirgu maatüki tähtsust instituudile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles