Pildid: TÜ raamatukogu esine plats on tänasest liiklejatele taas avatud (2)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli raamatukogu esine plats suleti mullu suvel, kui ehitusfirma YIT Ehitus asus renoveerima raamatukogu esist väljakut. Kuigi pealtnäha võis linnakodanikele tunduda, et plats oli juba sügisel valmis, pole Tartu ülikool seda ehitajalt vastu võtnud, kuna ülikooli sõnul esines seal vigu, mis ootasid parandamist. Täna ennelõunal võeti aiad platsilt viimaks maha ning linnakodanike liiklemine pole Struve tänaval enam häiritud.

TÜ kinnisvara osakonna juhataja Heiki Pagel rääkis, et aedade maha võtmine tähendab seda, et ülikool on selle platsi oma valdusesse võtnud. Pagel lisas, et väljak nõuab parandustöid, mis jäävad aga suvesse, kuna talvel ei saa neid teostada. TÜ kommunikatsiooniosakonna juhataja Illari Lään on varem öelnud, et YIT Ehitus parandustöid ei tee, vaid see jääb uue ehitaja ülesandeks.

Raamatukogu hoones käivad veel aga hindamistööd, pärast mida saab ülikool asuda uue ehitaja leidmiseks hanget koostama.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles