Suured sigalad püsivad katku kiuste, väiketootjad vannuvad alla

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga.
Siga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

​Jõgevamaal on viimase kolme aasta jooksul kodusigade arv vähenenud pea kolm korda. Kui tunamullu elas Jõgevamaa lautades üle viiekümne tuhande kärssnina, siis eelmisel aastal oli neid jäänud vaid 18 000. Käesoleva aasta alguses on sigade arv seal maakonnas veel paari tuhande võrra kahanenud

Veterinaarameti Jõgevamaa osakonna juhataja Arbo Kepp selgitas, et sigade arvu vähenemine viimasel aastal ei ilmesta seakasvatussektori olulist kahanemist. Muutusi seakasvatuses tuleb otsida väikeste seakasvatajate vähenemisest.

«Jõgevamaal on viis suurt seakasvatajat, kelle peetavate loomade arv võibki aasta jooksul paari tuhande võrra kõikuda,» selgitas Kepp. Samas tegi mullu Jõgevamaal seakasvatusega lõpparve 13 inimest. «Tegemist oli väiketootjatega, kes kasvatasid oma tarbeks vaid paari siga,» lisas veterinaarameti Jõgevamaa osakonna juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles