Kontsert toetab koduta laste haridusteed

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Pokinen
Mari Pokinen Foto: Mari Pokinen

Kaheteistkümnendat aastat järjest korraldab lõviklubi LC Tartu Tamme kontserdi Tartu Kristliku Noortekodu laste ja noorte toetuseks.


Niisuguseid heategevuskontserte on kuulamas käinud ja seal annetusi teinud väga paljud hoolivad tartlased ja nende külalised. Klubi president Enn Pehk ütleb, et nüüdki ootavad nad rohkearvulist ja heldekäelist publikut. «Tähtis pole ju abi suurus, vaid soov toetada neid, kes seda kõige rohkem vajavad,» ütles ta.

Noortekodu kasvandikke on heategevuslikul teel kogutud raha eest viidud ekskursioonidele ja neile on korraldatud spordipäevi, remonditud on nende eluaset Tartus Era tänav 1 ning muretsetud õppevahendeid, pille ja mööblit.

Mullusel kontserdil annetatud rahaga saadeti Tartu Kristliku Noortekodu 31 kasvandikku koos õpetajatega Saksamaale Lüneburgi, kus neid võõrustas Tartu Tamme lõvide sõprusklubi LC Lüneburg.

Reis õnnestus suurepäraselt ja lapsed said esineda kuulsas St. Johannese kirikus, kus omal ajal musitseeris orelil Johann Sebastian Bach.

Tartu Kristlikus Noortekodus on praegu 50 kasvandikku, koolieelikutest kuni ülikoolis käivate noorteni välja.

Noortekodu juhataja Külli Kooli sõnul on abi läinud alati  õigele ja tänulikule adressaadile. Ta lisas, et seekord kogutava raha panustavad nad oma kasvandike haridusse.

«Raha on vaja koduõpetajatele maksmiseks, sest meil on lapsi, kel on teadmistesse paratamatult tekkinud suured lüngad, ja neid on vaja kooliteel järele aidata,» selgitas ta. «Samuti erakoolide õppemaksudeks, sest need on koolid, kus meie kasvandike eripära ja vajadustega arvestatakse rohkem kui tavakoolides.»

Heategevuskontsert
• 10. märtsil kell 19 Tartu Peetri kirikus.
• Üles astuvad Emajõe Laulikud, folklaulja Mari Pokinen, tenor Jaan Willem Sibul ja Viljandi Gipsy Jazz Collective.
• Kontserdil võimalus on aidata Tartu Kristliku Noortekodu kasvandikke.
• Annetused on oodatud ka arvelduskontole 221011487213 MTÜ LC Tartu Tamme. Selgitusse sõna «Aitame!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles