Loomekeskus pühendab päeva naistele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor-Eesti loomekeskuses tegutsev moedisainer Maarika Kilusk passib Lemmit Kaplinskile selga tema tellimusel valmivat pintsakut.
Noor-Eesti loomekeskuses tegutsev moedisainer Maarika Kilusk passib Lemmit Kaplinskile selga tema tellimusel valmivat pintsakut. Foto: Sille Annuk

Tartus Kastani tänava vanas trükikojas tegutsev Noor-Eesti Loomekeskus ehk NELK avab naistepäeva silmas pidades täna kell 14 uksed õpitubadeks (pääse 2-3 eurot) ja korraldab heategevusliku laada Tartu naiste varjupaiga toetuseks. «Eesmärk on õilis,» märkis NELKi juhatuse liige Lemmit Kaplinski.


Kõikidel huvilistel on võimalus osta ehteid, kunsti ja käsitööd, trükitoas saab proovida siiditrükki ja paberimuuseumis kella 17st valmistada paberskulptuure. Kell 17–20 teeb NELKi katuse all tegutsev Haldjapere loovustunde lastele. Kui kõht läheb tühjaks, saab osta suppi ja küpsetisi.

Teiste hulgas on laadale lubanud tulla Merle Ambre oma ehetega ning paikselt Tartu Loomemajanduskeskuses Kalevi tänavas tegutsev Loov-galerii käsitöö ja kunstiga.

NELKis tegutsevast Eesti trükimuuseumist saab osta sealsamas valmistatud joonistusplokke ja märkmikke, ühtlasi tegutseb postkaardi valmistamise õpituba. Oma loominguga on osalemas kunstnikke ja disainereid.
Kell 19 esitleb kirjastus Võluri Tagasitulek trükimuuseumis Grigori Lotmani luulekogu «Lullag». Vabakutseline kunstnik on oma raamatu 120 leheküljele koondanud Tartu murraku lähedases keeles luuleteksti, mille on illustreerinud autor ja Diana Lõhmus.

Kõige muu kõrval tegutseb NELKis alates aastavahetusest klubi Print.

Kell 20 pakub Print filmiseanssi. Ekraanile tuleb soe ja silmailus «Wristcutters: A Love Story», pärast seda aga valivad linateosest inspireeritud emotsioonide ajel muusikapalasid Beach Babe Bonanza nais-DJd.

Täna NELKis
• Noor-Eesti Loomekeskuses ehk NELK-is (Kastani 38) algab täna kell 14 naistele pühendatud päev.
• Kell 20 algab NELKi klubis Print filmiseanss ja seejärel pidu.
• Päeva tuludest toetab NELK Tartu naiste varjupaika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles