Loodusmuuseumis jagatakse safarimuljeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Safari Botswanas. pilt on illustratiivne.
Safari Botswanas. pilt on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

1. veebruaril ootab Tartu ülikooli loodusmuuseum loodusõhtule, kus bioloog ja loodusgiid Rein Kuresoo jagab safarimuljeid Botswanast ja Sambiast.

Mis meelitab inimesi põnevale, kuid samal ajal ohtlikuna näivale safarile Aafrikas? Kas safariturism on vaid hullude adrenaliinisõltlaste ajaviide? Bioloog ja loodusgiid Rein Kuresoo jagab safarimuljeid loodusõhtul «Silmast silma elevantide ja lõvidega» 1. veebruaril algusega kell 18 Tartu ülikooli loodusmuuseumis.

Peale värvikate olustiku- ja looduskirjelduste, mida ilmestavad lummavad fotod, selgitab Rein Kuresoo loodusõhtul Aafrika loodusreiside praktilisemat külge. Mida teha, kui lõvi laagrist läbi jalutab, või keda tuleks rohkem karta, kas sääske või jõehobu?  

Sambiat ja Botswanat peetakse ehtsateks safarimaadeks, kus loomade arvukus on suur ja loodus on püsinud muutumatu miljoneid aastaid. Botswanas on Aafrika suurim elevandipopulatsioon, kuid ka lõvide, leopardide ja gepardite asualad on mandri ühed suuremad.

«Ühe piirkonna looduse põhjalikus tundmises on oma võlu. Kui õppida nägema suuremaid seoseid, mis valitsevad ühel kontinendil, tunned, et iga reis ei tee üksnes su maailma kirevamaks, vaid saad ka tõepoolest targemaks,» selgitas Rein Kuresoo oma kiindumust Aafrikasse.

Loodusõhtud muuseumis toimuvad iga kuu esimesel kolmapäeval. Loodusõhtu pääse maksab kolm eurot ja selle saab osta enne üritust muuseumi kassas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles