Tartu ettevõtted on suurest tööraamatupaanikast pääsenud

Liisa-Lotta Veiken
, Tartu Postimees, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samelini tegevdirektor Leida Kikka rääkis, et enamikule ettevõtte palgalistest on see olnud ainus töökoht, paljud neist on seal töötanud juba 30–40 aastat. Kõik tööraamatud on kindlalt hoiul.
Samelini tegevdirektor Leida Kikka rääkis, et enamikule ettevõtte palgalistest on see olnud ainus töökoht, paljud neist on seal töötanud juba 30–40 aastat. Kõik tööraamatud on kindlalt hoiul. Foto: Margus Ansu

Laupäeval sotsiaalkindlustusametist teele läinud pressiteade tekitas paljudes paanikat, kuna enne 1999. aastat tööle asunud inimestel tuleb üles leida oma tööraamat.

Töökohaandmeid enne 1999. aasta 1. jaanuari registrites pole ja seetõttu tuleb inimestel töötamist endiselt tõendada dokumentide alusel. See aga tekitas paljudes töötajates küsimusi ja hirmu, sest nii mõnigi ei tea, mis on tema tööraamatust aastate jooksul saanud.

Huvi on kasvanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles