Maaülikooli kolmapäeval, 9. märtsil peetaval populaarteaduslikul õhtul tõstatab professor Olav Kärt küsimuse: Kas lehm on kaasajal inimese konkurent?
Lehmad heitlevad inimesega toidu pärast
Professor Olav Kärdi ettekandes tuleb juttu sellest, kuidas inimene ning looduses elav mäletseja vabastavad taimedes olevast orgaanilisest ainest enda eluks vajalikku energiat. Vaatluse all on seegi, kuidas on lehmade produktiivsuse tõusuga muutunud nende menüü ja kuidas lehmad on hakanud tarbima inimtoiduks sobilikku teravilja, vahendas maaülikooli teade.
Kärt võrdleb, millise efektiivsusega konverteerivad erinevad põllumajandusloomad söödaenergiat toiduenergiaks – energiaks, mida meie saame loomsetest toiduainetest.
Üritus algab 9. märtsil kell 17 Baeri majas (Veski 4). Ettekandele järgneb arutelu.
Iga kuu teisel kolmapäeval Baeri majas korraldatavate kokkusaamiste eesmärgiks on lähendada maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele.