Loodusmuuseum esitleb haruldasi museaale 3D-mudelina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trilobiit.
Trilobiit. Foto: TÜ loodusmuuseum / kuvatõmmis

6. aprillil täitub 215 aastat Tartu ülikooli loodusmuuseumi tegevuse algusest. Sel puhul tutvustab Eesti vanim muuseum igas kalendrikuus 3D-mudelina haruldasi loodusteaduslikke museaale.

Loodusmuuseumi kodulehel ja teistes virtuaalkanalites esitletakse 2017. aasta jooksul haruldaste museaalide virtuaalseid 3D-mudeleid. Ühtekokku esitletakse kuuobjektina 12 museaali loodusmuuseumi kogudest koos ajaloolise ülevaatega.

«Virtuaalnäitus annab vaatajale väga hea arusaamise, kuidas teadus on läbi ajaloo nii loonud kui ka mõjutanud kultuuripärandit,» selgitas näituse erilisust loodusmuuseumi näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi. 

Jaanuarikuu objekt on geoloogiakogudest pärit trilobiit. Eesti suurim terviklik trilobiit leiti Kohtla kaevandusest ja kingiti ülikoolile 1927. aastal. Trilobiidid olid ordoviitsiumi- ja siluriaegse merekeskkonna lülijalgsed. Mereelustiku arenedes surid nad vanaaegkonna lõpuks välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles