Vaadake, milline näeb pärast remonti välja Raatuse kool

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenenud Tartu Raatuse kool.
Uuenenud Tartu Raatuse kool. Foto: Erakogu

Eile teatas haridus- ja teadusministeerium, et Tartu Raatuse kooli õppehoone rekonstrueerimise projekt on arvatud haridusministeeriumi investeeringute kavasse. Raatuse koolist saab 2018. aasta 1. septembriks Tartu üks nüüdisaegsemaid põhikoole.

Tartu jätkab põhikoolide korrastamise programmiga. Raatuse kool on esimene, mis uuendatakse põhjalikult ja terviklahendusena. Projekteerimine käib ja ehitust alustatakse kohe pärast kooliaasta lõppu.

Rekonstrueeritakse kogu hoone ja territoorium. Koolimajast jäävad alles üksnes kandesõrestik ja välisseinad. Hoone maht jääb suures osas samaks, kuid lisandub juurdeehitis umbes 200-ruutmeetrise aatriumiga.

Koolimaja õppehoone on neljakorruseline. Esimesele ja teisele korrusele tulevad esimese kooliastme klassid. Kahele ülemisele korrusele kujundatakse 4.–9. klassi õpilastele tänapäevane avatud õpperuumiga õppekeskkond.        

Raatuse kooli remont ja sisustamine läheb maksma kaheksa miljonit eurot, millest Euroopa regionaalarengu fondist taotletud toetus moodustab 4 644 992 eurot.

Järgmisel õppeaastal tehtava remondi ajaks paigutatakse Raatuse kooli õpilased Ploomikese lasteaia hoonesse ja Eerika tee 1 üüripinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles