Tartus esitletakse täna esimest eestikeelset kogelusteemalist lasteraamatut

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteraamatut «Ke-ke-kes teeb u-u-uhhuu?».
Lasteraamatut «Ke-ke-kes teeb u-u-uhhuu?». Foto: Erakogu

Täna, 18. jaanuari õhtul kell 18 esitleb Eesti kogelejate ühing (EKÜ) Tartu kaubamaja Apollo raamatupoes esimest eestikeelset kogelusteemalist lasteraamatut «Ke-ke-kes teeb u-u-uhhuu?».

Raamat räägib siilipoisist, kes kogeleb ja tahab välja uurida «Ke-ke-kes teeb u-u-uhhuu?». Ta kohtub ja kõneleb mitmete metsaelanikega, kellest mõned samuti kogelevad, teistel on aga muud eripärad. Raamat aitab kaasa mõistmisele, et igaüks on erinev ja see on aktsepteeritav ning et eripäradest palju olulisemad on sellised väärtused nagu sõprus, teiste aitamine ja teistest lugupidamine.

Tänasel raamatuesitlusel räägivad EKÜ liikmed Raul Isotamm ja Raul Lend ning logopeed Helena Oselin raamatu sünniloost, selle vajadusest noortele kogelejatele ja natukene kogelusest üldse.

Lasteraamatu «Ke-ke-kes teeb u-u-uhuu?» autor on Saksa logopeed Peter Schneider. Raamatu eesti keelde tõlkimise ja kirjastamise eestvedaja Raul Isotamm märkis, et see on julgustav raamat kogelevatele lastele, nende mittekogelevatele mängukaaslastele ja kõigile, kes puutuvad kokku kogeleva lapsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles