Küberkaitsjast jalgpallur teeb elu kibedaks nii lihast ja luust kui virtuaalsetel vastastel

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Tauts kodusel Tamme staadionil. Kui kõik läheb plaanipäraselt, naaseb ta siia juunis, et suvisel koolivaheajal mõneks mänguks taas Tammeka sinine särk selga tõmmata.
Rasmus Tauts kodusel Tamme staadionil. Kui kõik läheb plaanipäraselt, naaseb ta siia juunis, et suvisel koolivaheajal mõneks mänguks taas Tammeka sinine särk selga tõmmata. Foto: Margus Ansu

Mullu kevadel gümnaasiumi lõpetanud JK Tammeka ja Eesti noortekoondise ääreründaja Rasmus Tauts otsustas Maarjamaa tolmu jalgadelt pühkida ning siirdus Ameerikasse küberturvet õppima.

Rohelisel jalgpallimurul on Rasmus Tautsi ülesanne vastaste kaitsemängijatel jalad sõlme ajada, et tekitada endale või meeskonnakaaslastele väravavõimalusi. Virtuaalses maailmas kehastub ta aga ise kaitsjaks, kes peab ohjeldama küberpahalaste rünnakuid.

Uudis, et Rasmus Tauts lahkub Tammekast ja asub õppima USAs Missouri osariigis asuvas Maryville’i ülikoolis, tabas meeskonna fänne mullu suvel paraja šokina. Oli ju Tammeka tegemas üle aastate parimat hooaega ning vasakul äärel vastaseid terroriseerinud Tautsil oli selles keskne roll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles