Galerii: jõulukuused soojendasid tartlaste keha ja hinge viimast korda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et jõulukuuse kortermajade vahel prügikasti toppimine või selle kõrvale vedelema jätmine pole kaaskodanike suhtes kaugeltki ilus tegu, on Tartus komme jõulupuud ühiselt Anne kanali ja Emajõe vahelisel tühjal alal ära põletada. Linlastele anti piisavalt aega, et kõik jõuaksid oma kuused ja nulud tubadest välja visata ning kokku tuua.

Õhtul kell 19 alanud etendus oli traditsiooniliselt täis soojust, müstikat ja natuke ka närvikõdi. Tuletantsijad andsid oma etenduse ning järjest süüdati spetsiaalselt tänaseks õhtuks loodud tuleskulptuure.

Kujundeid vorminud kunstnikke saabus sel korral nii kodukamaralt kui välismaalt. Üks süüdatud skulptuur oli südamekujuline. Seda täna abiellunud noorpaari auks, kes ka üritust väisas. Lisaks neile silmitses leekide mängu ja neidude tantsu arvukalt linlasi.

Viimasena süüdati suur kuuskede hunnik, mis jäi kunstnikest üle või kus asusid puud, mis jõudsid kohale vahetult enne etendust. Loodetavasti ei tassi linlased sinna enam järgnevatel päevadel, nagu seda on ette tulnud varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles