Peipsiäärsed külad valmistuvad saunafestiks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulatee saunafestile meelitav plakat.
Sibulatee saunafestile meelitav plakat. Foto: Saunafest

Kui Talvepealinnas Otepääl on saunamaraton juba aastaid üsna suurejooneline üritus, siis Peipsi järve äärsetes külades oodatakse samuti huvilisi sauna ja seda juba nädala pärast.

Kahel eelnenud talvel oli Saunafest üksnes Varnja külas, kuid nüüd on see kohalike elanike ja saunaomanike huvi tõttu külast välja kasvanud, selgitas ürituse korraldaja ja kolm sauna kuumaks kütta plaaniv Mesi Tare perenaine Herling Jürimäe.

Teiste seas leiavad huvilised nii soome- kui vene saunu, kilesaunu, telksaunu, kümblustünne ja ka ühe täispuhutava sauna. Oma uksed avab ka Koosa külasaun. Osalejail on võimalus saada osa ka saunaomanike välja mõeldud ülesannetest, mis annavad lisapunkte. Võimalusteks on tegevused jääaugus kümblemisest kuni kangastelgedel kudumiseni.

Külalisi ootab kokku 12 sauna Varnjas, Vanaussaial, Koosal, Alatskivil, Torilas, Nina külas ja Rootsikülas.

Leili võtma ning piirkonda avastama on oodatud kolme- kuni viieliikmelised sõpruskonnad. Kõik saunad on avatud nelja tunni vältel, 21. jaanuaril kell 12 kuni 16. Seega jääb ühes saunas mahti naudisklemiseks kuni kakskümmend minutit. Meeskondi, kes suudavad kõik saunad läbida, ootavad ees auhinnad.

Kõigi saunade läbimiseks kulub 60 kilomeetrit, mistõttu soovitavad korraldajad sõita meeskondadel kohale autoga. Kohustust kõigisse saunadesse jõuda muidugi ei ole.

Kuna suurem osa Saunafestil osalevatest saunadest on kodusaunad ning mõistetavalt ei suuda need suuri rahvamasse teenindada, on korraldajad otsustanud huviliste arvu piirata. Nii saab Piletilevi kaudu kuni 18. jaanuarini soetada kõigest 100 pääset.

Festi algus- ja lõpp-punkt asuvad Mesi Tare kodumajas. Info ja saunade tutvustuse leiab Mesi Tare blogist.

Saunafestil on huviliste käsutuses:

1. Punase kuke saun Vana-Ussaial

2. Koosa külasaun

3. MobiSpa täispuhutav saun

4. RatastelSpa kümblustünn

5. Turgi talu saun Torilas

6. Rehe talu saun Rootsikülas

7. Nina puhkemaja saun Nina külas

8. Vaino talu vene saun Nina külas

9. Pjotri saun Varnjas

10. Mesi tare kodumaja kilesaun

11. Mesi tare kodumaja soome saun

12. Mesi tare kodumaja telksaun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles