Nutisõltuvus vaenab autojuhte

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefoni lähedus häirib keskendumisvõimet.
Nutitelefoni lähedus häirib keskendumisvõimet. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Täna keskpäeval hoidis politsei Tartus kolme tunni vältel silma peal sellel, et autojuhid roolis olles keskenduksid ikka sõiduki juhtimisele ning ei paneks kõrvaliste tegevustega kedagi ohtu.

«Helistamise kõrval on saanud igapäevaseks olukorrad, kus autojuht kirjutab sõidu vältel pühendunult lühisõnumit või surfab sotsiaalmeedias,» kirjeldas liikluspolitseinik Enn Virk politsei viimase aja tähelepanekuid. «See tähendab, et märkimisväärse hulga autojuhtide tähelepanu on roolis hajunud,» tõdes ta ning lisas, et paljud liiklusohtlikud olukorrad jäävad seetõttu vajaliku tähelepanuta.

Tartus Turu tänaval kinni peetud «roolimobiilikutest» suurem osa sai profülaktilise vestluse osaliseks. Raskematel juhtudel, mida oli kokku 14, vormistati ka väärteomaterjal.

«Meil ei ole täna tegelikult veel piisavalt head pilti sellest, kui paljud kergematest avariidest on juhtunud põhjusel, et juht sõrmitses innukalt oma mobiiltelefoni,» tõdes Virk. Kui õnnetusel tunnistajaid ei ole, vaevalt julgeb süüdlane hiljem tunnistada, et tema tähelepanu ja keskendumisvõime röövis samas peetud telefonikõne tühisel teemal või näoraamatust nähtud naabrinaise äsjalisatud foto.

Mobiiliga roolis rääkimine näitab hooletut suhtumist liiklusturvalisusesse, kus ohu vältimiseks või sellele aegsasti reageerimiseks on iga sekund kaalul, märkis liikluspolitseinik.

Veel avastati antud politseioperatsiooni käigus üks turvavööta autojuht, kaks ülekaalulist veost ning kaks piirkiiruse ületajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles