Joomakaaslase tapmises süüdistatav mees astub kohtu ette

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tänasel eelistungil otsustas Tartu maakohus, et mullu ööl vastu 10. augustit Tartumaal aset leidnud tapmisjuhtumi arutamine algab 1. veebruaril.

Süüdistuse järgi tekkis Nõo vallas Sassi külas samas talus elanud meeste vahel tüli alkoholi jagamise tõttu. Toona 65-aastane mees lõi noaga 59-aastast meest rindkeresse. Viimane suri sündmuskohal.

Politsei pidas kuriteos kahtlustatava 48 tunniks kinni ja kuulas ta üle. Praegu on mees vabaduses, sest ühtegi kuri- ega väärtegu ta varem toime pannud ei ole.

Kriminaalasi algatati karistusseadustiku paragrahvi 113 alusel, mis käsitleb tapmist. Teise inimese tapmise eest näeb karistusseadustik ette vabaduskaotuse kuuest viieteistkümne aastani.

See kriminaalasi on harukordne, kuna prokuratuur ei ole taotlenud süüdistatava vahistamist. Kohtueelse menetluse ajal on võimalik kahtlustatava vabadust piirata vaid juhul, kui on alust arvata, et inimene võib kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduda või uusi kuritegusid toime panna. Toime pandud kuriteo raskus vahistamisalusena kõne alla ei tule, selgitas kriminaalasja riiklik süüdistaja, Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Kuna süüdistuse järgi teo toimepaneku ajal 65-aastast Heinarit ei ole varem kriminaalkorras karistatud, kohaldati talle tõkendina elukohast lahkumise keeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles