Pilvefotokonkursi võidutööde kalendrit näevad vaid valitud

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairo Kiitsaku jäädvustatud pilvefotokonkursi võidutöö kaunistab WMO pilvefotokalendris novembrikuud.
Kairo Kiitsaku jäädvustatud pilvefotokonkursi võidutöö kaunistab WMO pilvefotokalendris novembrikuud. Foto: Kairo Kiitsak

Jõgeva noormehe Kairo Kiitsaku jäädvustatud pilt kihtrünkpilvedest Simuna taevas võitis mullu maailma meteoroloogiaorganisatsiooni(WMO) pilvefotokonkursi. Võistluse parimad tööd kaunistavad WMO välja antud käesoleva aasta kalendrit, millest Eestimaale on jõudnud vaid mõned üksikud eksemplarid.

Kiitsaku jäädvustatud foto pälvis konkursil ülekaaluka võidu, kogudes WMO Facebooki lehel üle 29 000 hääle. Võidutöö kaunistab käesoleva aasta WMO kalendris novembrikuu lehte.

Paraku pole kõigil huvilistel võimalik WMO pilvefotode kalendrit enesele soetada. Kalendri said vaid kolmteist kalendrifoto autorit üle ilma ning 191 WMO liimesriigi ilmateenistused.

Mõned üksikud kalendrid saabusid aasta algul ka keskkonnaagentuuri kontorisse. Agentuuri pressiesindaja Valdo Jahilo raporteeris, et hetkel on WMO pilvefotode kalendrid keskkonnaagentuuri juhi ja ilmateenistuse juhi kabinetiseintel. «Mitmed töötajad on küsinud, et kust neid kalendreid juurde saaks, sest soovivad endale ka, kuid minu teada neid juurde tellida ei saa,» märkis Jahilo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles