Hundi ja koera ristandit on lihtne krantsiks pidada

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle hundi ja koera hübriidi tabasid kütid 2009. aastal Läänemaal Taeblas. Looma erilisuse reetis tema karvkate, mis oli hundi jaoks liiga tume. Kinnituse isendi hübriidsusele andis Maris Hindriksoni tehtud geneetiline analüüs.
Selle hundi ja koera hübriidi tabasid kütid 2009. aastal Läänemaal Taeblas. Looma erilisuse reetis tema karvkate, mis oli hundi jaoks liiga tume. Kinnituse isendi hübriidsusele andis Maris Hindriksoni tehtud geneetiline analüüs. Foto: Siim Peetris

Et koer võib hundiga paarituda ja nende kahe liigi ristandeid leidub ka Eestis ja Lätis, pole jahimeestele ega loodusteadlastele uudis. Uudne teave ses vallas ilmnes Tartu ülikooli terioloogia töörühma liikme Maris Hindriksoni doktoritöö käigus.

Nimelt oli seni loodusest tabatud vaid isase koera ja emase hundi ristandeid. Et võimalik on ka vastupidine variant, ei olnud seni teaduslikku tõestust Euroopas leidnud.

Hulkuvad koerad Lätis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles