Baltimaade rektorid kohtuvad Tartu ülikoolis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ peahoone
TÜ peahoone Foto: Margus Ansu

Täna ja homme võõrustab Tartu ülikooli rektor Volli Kalm kolleege Vilniuse ja Läti ülikoolist. Rektoritel on kavas arutada väikeriikide ülikoolide arenguprobleeme ja ülesandeid.

Läti ülikooli rektor professor Indriķis Muižnieks ja Vilniuse ülikooli rektor professor Artūras Žukauskas külastavad Tartut Balti riikide juhtivate ülikoolide rektorite iga-aastasel kolmikkohtumisel, mida on korraldatud alates 2011. aastast. Sarja eelmine kohtumine peeti mullu aprillis Vilniuses, vahendas ülikooli pressiesindaja. Peale tavapärase rektorite kohtumise tutvuvad külalised tänavu Maarjamõisa tehnoloogialinnakuga.

Need ülikoolid on teinud koostööd juba enam kui 25 aastat, ent kolm rahvusülikooli ühiselt saavad veelgi enam teadvustada ülikoolide rolli targa järelkasvu kasvatamisel ja tähtsate tulevikuprobleemide lahendamisel, leidis Volli Kalm. «Balti riikide kolme juhtiva klassikalise ülikooli koostöö on kantud meie ühisest vastutusest oma riigi ja ühiskonna positiivsete muutuste tagamisel.»

Kolme Balti riigi koostöö ja nende riikide juhtivate ülikoolide ühistöö edendamiseks õppevaldkonnas ning teiste Balti riikide keelte ja kultuuri õppimise populariseerimiseks on kolmel rektoril plaanis allkirjastada kohtumisel leping, millega asutatakse stipendium kõiki kolme Balti riigikeelt oskavale üliõpilasele.

Stipendiumi suuruses 2000 eurot annavad edaspidi välja Tartu ülikooli, Läti ülikooli ja Vilniuse ülikooli rektor kordamööda. Lisaks toetavad rektorid igal aastal oma ülikooli kolme lõppvoorus osalejat reisikulude katmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles