Kunstnikepaar tegi tavatu ühisnäituse

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisnäituse avamise eel rääkisid kaks kunstnikku oma teostest Per William Peterseni kolmikteose «Mänguaeg» juures, seintel Sirje Peterseni maalid.
Ühisnäituse avamise eel rääkisid kaks kunstnikku oma teostest Per William Peterseni kolmikteose «Mänguaeg» juures, seintel Sirje Peterseni maalid. Foto: Margus Ansu

Väikesed asjad muutuvad osava paigutamise korral suureks. Seda võib näitusekülastaja kogeda Nooruse galerii suures saalis, kus täna ühel ja samal ajal avatakse Per William Peterseni näitus «Aeg» ja Sirje Peterseni väljapanek «Sõnadeta sõnum».

Üks Per William Peterseni teoseid koosneb ühesugustest kummargil inimese kujulistest figuraalsetest moodulitest, mida üksteise taha ja peale asetatuna on kunstnik loonud mitmeti mõistetavaid inimlikke olukordi. Moodulid on kolme postamendi otsas näitusevaataja silma kõrgusel ja nõnda tekib mulje, et need väikesed teineteisega tegelevad kujud on suured.

Aeg mängida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles