Jõgeva linna rajatakse riigigümnaasium

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning Jõgeva linnavolikogu esimees Meelis Pauklin allkirjastasid täna kokkuleppe, mille kohaselt alustavad haridus- ja teadusministeerium ning Jõgeva linn läbirääkimisi Jõgevale niinimetatud puhta riigigümnaasiumi ehk üksnes gümnaasiumiklassidega gümnaasiumi asutamiseks.

Kavas on ühendada Jõgeva linna üldhariduskoolide gümnaasiumiosad üheks õppeasutuseks, milles on kõik kvalifikatsiooninõuetele vastavad õpetajad, vähemalt kolm õppesuunda ning piisav arv valikkursusi, mis annab õpilastele suurema võimaluse kujundada endale individuaalne õppekava, vahendas haridusministeeriumi pressiesindaja.

Asutatava kooli õppekava valmib ministeeriumi, Jõgeva linna ja riigigümnaasiumi koostöös.

Läbirääkimiste käigus lepivad pooled kokku tingimustes, mis puudutavad gümnaasiumiosa üleandmise korraldust, koolihoone asukohta, õppekeskkonna kaasajastamist, riigigümnaasiumi rahastamise küsimusi, Jõgeva linna ja teiste Jõgevamaa omavalitsuste kaasamist riigigümnaasiumi arengut puudutavate küsimuste lahendamisse ning üleminekuga seotud muid küsimusi.

Läbirääkimiste tulemusena sõlmitakse eelkokkulepe, mille alusel viivad pooled läbi vajalikud õigusaktidest tulenevad kooskõlastused ja protseduurid.

Tänaseks päevaks on juba otsustatud rajada riigigümnaasium Viljandisse ja Haapsallu.

Koostöös ministeeriumiga on koolivõrku korrastava otsuse langetanud Sillamäe linn, kus praeguste üldhariduskoolide gümnaasiumiosade baasil asutatakse üksnes gümnaasiumiklassidega munitsipaalgümnaasium.

Lisaks on oma koolivõrku korrastamas Türi vald, mis otsustas ümber korraldada Türi linnas asuva kahe gümnaasiumi töö ning alates sügisest jätkavad Türi linnas põhikool ja puhas gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles