Töö leiavad vähesed töötud

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartus ja Tartumaal on töötute hulk püsinud aasta algusest enam-vähem ühesugune ning prognoos näitab, et töötus väheneb väga aeglaselt.


Eelmise kuu lõpupoole oli Tartumaal end töötuna kirja pannud 5258 ning Jõgevamaal 1107 naist ja meest. Tartumaal on tööealistest töötud 7,5 ja Jõgevamaal 7 protsenti inimestest.

«Prognoosid näitavad, et sellise töötuseprotsendi puhul väheneb töötus Tartumaal aeglaselt,» märkis töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. «Praegu läheb meil nädalas arvelt maha 24 inimest, aga vaid kolmandik neist on endale töö leidnud.»

Ülejäänud arvelt maha kantavad töötud on enamasti õigel ajal unustanud töötukassas käia ja võtavad end peagi taas töötuna arvele.

Suuremaid koondamisi Tartus ja Tartumaal veebruaris polnud, kuid halbu uudiseid tuleb meie naabrite juurest. Jõgeval lõpetas töö OÜ Jõgeva Vesi ja tööta jääb kaheksa inimest, teatas töötukassa Tartumaa osakonna koondamistele reageerimise meeskonna juht Liis Josua.

Põlvamaal Valgjärve vallas jääb aga suve hakul töökohast ilma Valgjärve põhikooli 19 töötajat, sest vallavolikogu otsustas kooli sulgeda.

Eile oli töötukassa Tartumaa osakonnal pakkuda ligi 80 vaba töökohta. Vajatakse nii lihttöölisi kui ka spetsialiste, näiteks klienditeenindajaid, kokki, õmblejaid, maaparanduse projektijuhti, programmeerijaid ja ka mitut rahvusvaheliste vedude autojuhti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles