Toad nii sassis, et raamatut ei leia üles

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja põhjendab raamatute tagastamise tähtaja pikendamise tarvidust asjaoluga, et «Koba akopolüpsise» peategelase tegemiste lugemine võtab veel aega, aga varastatud karika toob ta raamatukokku tagasi juba homme. Motorolleri taastamiseks vajaliku teose oli abikaasa pistnud kogemata mujale, kus see aga ei hakanud silma, sest tuba oli sassis.
Lugeja põhjendab raamatute tagastamise tähtaja pikendamise tarvidust asjaoluga, et «Koba akopolüpsise» peategelase tegemiste lugemine võtab veel aega, aga varastatud karika toob ta raamatukokku tagasi juba homme. Motorolleri taastamiseks vajaliku teose oli abikaasa pistnud kogemata mujale, kus see aga ei hakanud silma, sest tuba oli sassis. Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Lugeda armastavatel inimestel võib väga vabalt juhtuda, et raamatukogust võetud teos jääb tähtajal tagastamata. Selleks on väga mitmeid põhjusi, millest mõne lõbusama näite on Tartu linnaraamatukogu töötajad ajalehes avaldamiseks kõrvale pannud. Ühtlasi selgitavad nad, milliseid võimalusi on raamatute lugemise tähtaja pikendamiseks.

Mõni põhjus tuleneb lugejast endast, aga mõni tema lähemast ümbrusest ja lähedastest. Juhtub näiteks abikaasa raamaturiiulites korda looma ja torkab laenuks võetud trükise teise kohta, või on tuba nii segamini, et laenatut ei leia lihtsalt üles.

Sassis toast diagnoosini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles