Elva luuletark meenutab südamedaami kirja

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laual on roosid, mille kultuuriminister Indrek Saar ja kantsler Paavo Nõgene saatsid koos õnnitluskaardiga Karl Murule tema 90. sünnipäevaks. Postimehe all on uudiskirjanduse virn. Professor avas pildistamise ajal «Eesti entsüklopeedia», et kontrollida, mis aastatel ta pidas Elva keskkoolis õpetajaametit.
Laual on roosid, mille kultuuriminister Indrek Saar ja kantsler Paavo Nõgene saatsid koos õnnitluskaardiga Karl Murule tema 90. sünnipäevaks. Postimehe all on uudiskirjanduse virn. Professor avas pildistamise ajal «Eesti entsüklopeedia», et kontrollida, mis aastatel ta pidas Elva keskkoolis õpetajaametit. Foto: Sille Annuk

Eesti luule süvauurija Karl Muru peab enda pika elu tähtsaimateks tegudeks neljaköitelise luuleantoloogia «Sõnarine» koostamise kõrval monograafiate kirjutamist ning õpetamist koolis ja ülikoolis. Konverents 8. jaanuaril Elvas tähistab tema 90. sünnipäeva.

Jaanuaris 90 aastat tagasi ilmus Postimehe hinnata kaasandena «ilustatud kirjanduse ja pilkeajakiri» Sädemed, milles tegi looga «Liivi Deevidiivi» kirjandusliku debüüdi Betti Alver. Sama aasta 1. jaanuaril sündis Karl Muru, kellest hiljem kujunes nii selle poetessi loomingu kui ka kogu eesti luule parim tundja.

Pikk raamaturohke iga on avaldanud väheke mõju Tartu ülikooli emeriitprofessori silmadele, nii et tema kirjutuslaual kodus, mille aknast avaneb puutüvedetagune vaade Arbi järvele, on käeulatuses kolmed prillid ja suur luup. Uudiskirjandust on sealsamas lugemist ootama kogutud kenakene virn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles