Politsei tabas Tartumaal 155 km/h kihutanud sõidukijuhi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik kiirust mõõtmas.
Politseinik kiirust mõõtmas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sooja kevadpäikese mõjul paranenud teeolud ahvatlevad uljaspäid gaasipedaali sügavamale tallama. Teisipäeval tabas politsei Tartumaal 155 km/h kihutanud autojuhi.


Tänahommikusel istungil mõistis kohus Tartu vallas kihutanud noormehele karistuseks kahepäevase aresti. Ühtlasi peatati tema juhtimisõigus kolmeks kuuks, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Lõuna prefektuuri korrakaitsjad valvasid teisipäeval kella 16 paiku Jõhvi-Tartu-Valga maanteel liiklust. Ühel hetkel fikseeris radar sõiduki, mille kiiruseks oli 155 km/h. Antud teelõigul oli suurim lubatud sõidukiirus 90 km/h.

Tartu suunas kihutanud Opel Antra roolis olnud juht peeti kinni. Selgus, et maanteele oli hulljulget sõitu harrastama tulnud esmaste juhilubade omanik, 22-aastane Geijo.

Noormees põhjendas oma rikkumist sellega, et soovis proovida, kas diisliga ikka on võimalik kiirendada.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Ove Saar ütles, et taolised kiiruskatsed jäägu suletud ja eraldatud teelõikudele, kus inimeste ohutus on tagatud.

«Liiklustihe maantee ei ole kohaks, kus teiste inimeste ohutuse arvelt sõiduki kiirendust testida, seda enam, et praegu on teed ohtlikult libedad ning ääristatud kõrgete vaatevälja piiravate lumevallidega. Lubatud sõidukiiruse kehtestamisel on arvestatud ikkagi mitmeid erinevaid tegureid eesmärgiga, et kõik liiklejad elusate ja tervetena sihtpunkti jõuaksid,» lisas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles