Päeva pargis algab kevadel esimeste kortermajade ehitus

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuurivõistluse võidukavandi järgi kerkivad Pargi tänava äärde ja Päeva parki majad, mida katab tume horisontaalne laudis. Projekteerimisel võib majade väljanägemine pisut muutuda, et need pisut eristuksid üksteisest, näiteks värvilahenduse poolest.
Arhitektuurivõistluse võidukavandi järgi kerkivad Pargi tänava äärde ja Päeva parki majad, mida katab tume horisontaalne laudis. Projekteerimisel võib majade väljanägemine pisut muutuda, et need pisut eristuksid üksteisest, näiteks värvilahenduse poolest. Foto: AT Arhitektuur

Päeva tänava pargi ja pargialale ehitamise üle on kirglikke vaidlusi, ka kohtusaalis, peetud üle kümne aasta, kuid sellel aastal läheb lõpuks ehitamiseks, on vähemalt ärimees Mart Avarmaa veendunud.

«Kui jaanuaris jõuame projekteerimislepinguga ühele poole, peaks arhitektuuriprojekt kevade algul valmis olema ja saab hakata ehitama,» ütles ta.

Teisipäeval tutvus linnavalitsus Päeva pargi ala arhitektuurivõistluse tulemustega ja Tartu abilinnapea Jarno Lauri meelest on võidutöö tore selle poolest, et on karlovalik. «See oli ka eesmärk, et see ala oleks Karlova jätk,» rääkis ta. «Puitfassaadid, aga samas ka moodne keskkond. On valitud viis, et autode parkimine on viidud majade alla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles