Advokaat: Tartu ülikool palkas turvamehed, et takistada ehitajatel raamatukogus jätkamist (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raamatukogu rekonstrueerimistööde tõttu YIT Ehitusega tülli läinud Tartu ülikool palkas objektile turvamehed, et takistada ehitajatel tööde jätkamist, ütles ettevõtet esindav vandeadvokaat Kristina Uuetoa-Tepper ERRi uudisteportaalile.

Uuetoa-Tepperi sõnul on Tartu ülikool teatanud lepingu lõpetamisest põhjusel, et töövõtja on seda rikkunud, kuid AS YIT Ehitus ei nõustu nende väidetega.

«Tellija ei ole teinud lepingu täitmiseks vajalikku koostööd. Muu hulgas on ta ignoreerinud tõsiasja, et tellija poolt lepingu täitmiseks üle antud ehitusprojekt ja ehitusluba ei võimalda hoonet etappide kaupa avada (päästesüsteemid ei ole projekteeritud etappidel eraldi) ning leping nägi sõnaselgelt ette kasutusloa saamise hoonele tähtajaks 30.09.2017,» ütles vandeadvokaat.

Uuetoa-Tepperi sõnul teavitas töövõtja tellijat juba ammu, et ehitusprojekti ja lepingut muutmata ei ole võimalik raamatukogu osaliselt avada.

Tartu ülikooli kommunikatsioonitalituse juhataja Illari Lään ütles Tartu Postimehele, et eilse ehk 3. jaanuari seisuga lõpetas tellija raamatukogu rekonstrueerimise lepingu AS-ga YIT Ehitus oluliste rikkumiste tõttu. «See tähendab, et lepingu ülesütlemise hetkest ei toimu objektil enam mingisugust ehitustegevust ning pooled on ühiselt tegemas ettevalmistusi olemasoleva olukorra fikseerimiseks.»

See on ka põhjus, miks alates eilsest töötavad poolelioleval ehitusobjektil turvamehed, kelle ülesandeks on tagada ülikoolile kuuluvate varade säilimine ning nad kontrollivad objektil viibivaid isikuid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles