Linnamuuseum avas uue veebilehe ning Ülejõe interaktiivse kaardirakenduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

1. jaanuarist on Tartu linnamuuseumil ja selle filiaalidel uus veebileht, mis asub endisel aadressil linnamuuseum.tartu.ee.

«Uus veebileht on loodud külastajate vajadusi silmas pidades,» ütles Tartu linnamuuseumi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Laura Maide. Ta lisas, et kahetasandiline peamenüü ja rippmenüü võimaldavad lehelt kergesti soovitud info üles leida.

Erinevalt varasemast on nüüd võimalus muuseumides toimuvaid sündmusi näha ja otsida ka kalendervaates. Muuseumist parema ülevaate saamiseks on loodud uusi sisutekste ja lisatud rohkelt pildimaterjali. Veebileht on vaadeldav ka mobiilis ja teistes nutiseadmetes.

Koos uue veebilehega on valmis saanud ka interaktiivne kaardirakendus «Ülejõe paigad ja lood», mille kaudu saab tutvuda Ülejõe praeguste ja endiste elanike lugude ja mälestustega linnaosa asutustest, paikadest, sündmustest ja eluolust. Enamik lugudest on pärit Nõukogude okupatsiooni ajast.

Kasutajatel on võimalik sisestada lehele ka enda lugusid ja mälestusi Ülejõel või mujal Tartus paiknevate asutuste, kohtade, sündmuste, eluolu ja inimeste kohta.

Kaardirakendus on valminud Tartu linnamuuseumi projekti Üle Jõe (2015–2016) raames. Kasutatud on Üle Jõe projektis tehtud intervjuusid linnaosa praeguste ja endiste elanikega. Kaardirakendusse on sisestatud 127 lugu, need on toimetatud ja osalejate nimed neis ei kajastu.

Intervjuud on tehtud koostöös rakendusliku antropoloogia keskusega ja need on hoiul linnamuuseumi kogus. Pildimaterjal pärineb  linnamuuseumi ja Eesti Rahva Muuseumi kogudest. Kaardirakenduse valmimist on toetanud kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles