Tartu kultuurikandja aunimetusele saab esitada kandidaate veel homseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kultuuriaasta üheks tippsündmuseks oli kahtlemata Elmar Kitse 1966. aasta näituse taaslavastus kunstimajas.
Tartu kultuuriaasta üheks tippsündmuseks oli kahtlemata Elmar Kitse 1966. aasta näituse taaslavastus kunstimajas. Foto: Margus Ansu

3. jaanuarini (k.a) saab esitada kandidaate Tartu kultuurikandja 2016 aunimetusele, millega tunnustatakse lõppeval aastal linna kultuurielus silma paistnud loovisikuid ja loomekooslusi.

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond ootab nii eraisikute kui organisatsioonide ettepanekuid, keda esitada kandidaatideks järgmistes kategooriates:

1) aasta kultuurisündmus

2) aasta kutseline kooslus

3) aasta harrastuslik kooslus

4) aasta teose looja või esitaja

5) aasta rahvakultuurikandja

6) aasta noor kultuurikandja

7) aasta kultuurikorraldaja

8) aasta kultuurikajastaja

7) aasta uustulnuk

8) aasta kultuurisõbralik ettevõte (esitada saab vaid organisatsioon)

Esitatud kandidaatide seast valib aunimetuste nominendid ja laureaadid välja komisjon, kuhu kuuluvad kultuurivaldkonna tunnustatud eksperdid ja linnaesindajad.

Ettepanekuid saab esitada 3. jaanuarini veebikeskkonnas http://www.tartu.ee/reg/Kultuurikandja2016. Esildisele palutakse märkida esitaja kontaktandmed, aunimetuse kategooria ja üldandmed kandidaadi kohta. Samuti oodatakse lühikest ja terviklikku ülevaadet kandidaadi loomingulisest tegevusest 2016. aastal ning tema esitamise põhjendust.

Kultuurikandja auhinnatseremoonial veebruaris avalikustatakse laureaatide nimed. Pärjatud saavad kingituseks kunstiteose ja preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles