Vanemuise Fond astus uude tegevusaastasse

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise Fondi toetajate hulka kuulub ka Kassitoome kontsertide publik.
Vanemuise Fondi toetajate hulka kuulub ka Kassitoome kontsertide publik. Foto: Kristjan Teedema

Lõppeval aastal tähistas oma kümnendat aastapäeva Vanemuise Fond, mille asutasid Olga Aasav, Kalev Kase, Mart Avarmaa ja Tartu linn 12. oktoobril 2006. Vanemuise teatrijuhi Toomas Petersoni teatel on nad ühtlasi olnud läbi kümne aasta olulisemad ja järjepidevamad toetajad.

Fondi asutajatele on hiljem toetajana Petersoni sõnul lisandunud Mati Kermas, Eero Timmermann ja Andrus Ansip ning ka advendi- ja Kassitoome kontsertide publik. «Näiteks viimase advendikontserdi toetuste summa oli üle 900 euro,» lisas ta.

Fond toetab Vanemuise teatriga seotud tehniliste ja loominguliste töötajate arengut nende ametiga seotud valdkondades. Stipendiumi saavad taotleda vanemuislased, aga ka Vanemuises kunstilisi projekte teostavad lavastajad, kunstnikud jt. Fondi statuut on Tartu Kultuurkapitali veebisaidil.

Kümne aastaga on toetuse saajaid olnud palju. Viimasel ajal on toetusi eraldatud umbes 10 000 eurot aastas.

«Aruandekohustust stipendiaatidel ei ole,» märkis Toomas Peterson. «Küsitud on toetust fondi eesmärgiga hästi haakuvateks tegevusteks – osalemiseks koolitustel, meistriklassides, kursustel ja festivalidel nii Eestis kui ka väljaspool, aga samuti teatritööga otseselt mitte seotud loometegevuseks, näiteks muusika plaadistamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles