Tõnu Lehtsaar: Eestis peaksime julgema ise olla, mitte pugema (3)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Lehtsaare arvates on lõppev aasta olnud Eestile hea, sest me saime endale uue presidendi. Asjaolu, et president 
ei osale jumalateenistustel, pole Lehtsaare silmis määrava tähtsusega.
Tõnu Lehtsaare arvates on lõppev aasta olnud Eestile hea, sest me saime endale uue presidendi. Asjaolu, et president ei osale jumalateenistustel, pole Lehtsaare silmis määrava tähtsusega. Foto: Sille Annuk

Professor Tõnu Lehtsaar on tuntud mehena, kes austab traditsioonilisi väärtusi ega häbene neist sirge seljaga kõnelda. Lehtsaar tõdeb maailmas võimust võtnud ärevatest aegadest rääkides, et ükski olukord pole kunagi nii halb, et see ei saaks paremaks minna. Kui saame midagi teha, et kusagil kannatus vaikiks või keegi, kes on pikali, tõuseks jalule, siis ongi meie olemises mõte.

Kui kell lööb 31. detsembri kesköötundi, on inimestel ikka kombeks üksteisele head uut aastat soovida. Et olete kirglik kalamees, öelge, kui hea oli lõppev aasta teile kalasaagi mõttes?

See on väga valus teema. Kolisime ja see pani mul suve nii kinni, et ainult mõne korra sain kalale. See on eriti raske, sest Peipsil oli silma­paistvalt hea ahvenasaagi aasta. Mõne korra ikka käisin, parimal juhul sain paarikümne kilo ümber.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles