Tartu aasta tegu on Eesti Rahva Muuseumi uus hoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsuse ja ajalehe Postimees ühisel võistlusel «Aasta tegu 2016» hääletasid tartlased lõppeva aasta tähtsaimaks teoks Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitamise.

Detsembris said tartlased anda oma hääle üheksateistkümne silmapaistva teo poolt. Hääletada sai linna kodulehel ja Tartu Postimehe kodulehel, samuti e-posti ja kirja teel.

Aasta teo kuulutasid täna pidulikult raekoja saalis välja linnapea Urmas Klaas ja Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Peale ERMi said aukirja Sepa jalgpallikeskuse valmimine ühisrahastuse toel, Tartu Elektriteatri suvine välikino, kaubandus- ja vabaajakeskus Kvartal, Tartu ülikooli uuendatud loodusmuuseum, Roosi tänava promenaad, Rasmus Mägi kuues koht olümpiamängudel, Hektor Disain Hostel, raekoja kellamängu uuenemine, Tartu lumepark, Elmar Kitse legendaarse näituse taaslavastus kunstimajas, Lydia hotell ning Rasmus Haugasmägi neljandat ja Tartu Kalevi veemotoklubi kuuendat aastat järjest maailmameister OSY 400 paadiklassis.

Postimees ja Tartu linnavalitsus valivad ühiselt Tartu aasta tegu juba 19. korda. Eelmisel aastal pärjati aasta teo tiitliga Ihaste silla ja idaringtee teise etapi ehitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles