Linn ootab ettepanekuid kultuurivaldkonna parimate tunnustamiseks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikandja 2015 laureaatide väljakuulutamine. Pildil mullu aasta teose looja tiitli pälvinud koreograaf ja lavastaja Renate Keerd.
Kultuurikandja 2015 laureaatide väljakuulutamine. Pildil mullu aasta teose looja tiitli pälvinud koreograaf ja lavastaja Renate Keerd. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tuleva aasta 3. jaanuarini saab esitada kandidaate Tartu kultuurikandja aunimetusele, millega tunnustatakse lõppeval aastal linna kultuurielus silma paistnud loovisikuid ja loomingulisi kooslusi.

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond ootab eraisikute ja organisatsioonide ettepanekuid, keda esitada kandidaatideks järgmistes kategooriates: aasta kultuurisündmus, kutseline kooslus, harrastuslik kooslus, teose looja või esitaja, rahvakultuurikandja, noor kultuurikandja, kultuurikorraldaja, kultuurikajastaja, uustulnuk, kultuurisõbralik ettevõte (esitada saab vaid organisatsioon).

Esitatud kandidaatide seast valib aunimetuste nominendid ja laureaadid välja komisjon, kuhu kuuluvad kultuurivaldkonna tunnustatud eksperdid ja linna esindajad.

Ettepanekuid saab esitada teisipäevani veebilehel www.tartu.ee/reg/Kultuurikandja2016.

Esildisele palutakse märkida esitaja kontaktandmed, aunimetuse kategooria ja üldandmed kandidaadi kohta. Samuti ootab linn lühikest ja terviklikku ülevaadet kandidaadi loometegevusest 2016. aastal ja tema esitamise põhjendust.

Kultuurikandja auhinnatseremoonia peetakse tuleva aasta veebruaris, kui avalikustatakse laureaatide nimed. Aunimetuse laureaadid saavad kingituseks kunstiteose ja preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles