Andres-Teet Merisalu: mõtleme ikka enne järele, kui ehitame vanalinna parkimismaja (4)

Andres-Teet Merisalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres-Teet Merisalu
Andres-Teet Merisalu Foto: Erakogu

Magistri tänavale parkimismaja ehitamise kava küttis kesklinna üldplaneeringu aruteludel üksjagu kirgi, aga planeeringusse see sai. Parkimismaja rajamiseks on äsja algatatud detailplaneering. Valminud on ka muinsuskaitse eritingimused.

Linnavalitsus plaanib anda Magistri tänava parkla  krundi pikaajalise hoonestusõiguse oksjoni teel mõnele erainvestorile, kes siis peaks seal maja püsti panema, äri ajama ja parkimist korraldama. Lühidalt – linn ei taha vanalinnas parkimisteema eest enam ise vastutada ning üritab seda kellegi teise kaela sokutada. 

Et võimalikus arendajas huvi äratada, lubatakse hoone esimesele korrusele senise maapealse parkimisala asemele ehitada teenindus- ja kaubanduspinnad. Kogu parkimine tahetakse viia hoone teisele ja kolmandale korrusele, võib-olla ka maa alla. Ehk parkimismaja nime all tahetakse püstitada hoopis senisest mõnevõrra suurendatud parkimiskohtade arvuga uus kaubanduskeskus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles