Piltuudis: lahked doonorid käisid ka jõulu eel verd annetamas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi jagus vereannetajaid ka jõulueelsesse aega.
Tartu ülikooli kliinikumi jagus vereannetajaid ka jõulueelsesse aega. Foto: Kristjan Teedema

Hiljuti uutesse ruumidesse kolinud kliinikumi verekeskus saatis pühade eel oma doonoritele palve, et nad võimalusel enne jõule verd annetamas käiksid. Kui verevarud on piisavad, saab kliinikum julgemalt pühadele vastu minna ja abivajajaid aidata.

Doonorid võtsid kutset kuulda ning käisid aegsasti verd loovutamas. Nii ei tekkinud viimasel jõulueelsel lahtiolekupäeval aidata soovijatest järjekordi ning kõik sujus rahulikus tempos. Kella 11 paiku oli verd loovutanud paarkümmend inimest. Tööpäev kestab verekeskuses 23. detsembril keskpäevani.

Verekeskus juhib veel oma klientide tähelepanu asjaolule, et maja välisuksel märgitud kellaajad tähistavad kliinikumimaja lahtiolekuaegu, mitte keskuse omi. Doonoreid oodatakse jätkuvalt esmaspäevast kolmapäevani kell 8 - 17, neljapäeviti kell 8 - 18 ja reedeti kell 8 - 15.30.

Verekeskuse lahtiolekuajad. Foto: Kristjan Teedema
Verekeskuse lahtiolekuajad. Foto: Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles