Hesburgeri kiirsöögikoht trügib raeplatsi äärde

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linn müüs Vabaduse puiestee 3 hoone Arco Varale 1997. aasta alguses. Kuni üle-eelmise aasta sügiseni tegutses seal kinnisvarafirma kontor. Eile sättisid remondimehed Sergei Rossihhin (paremal) ja Valeri Geiminen paika menüüde valguskaste.
Tartu linn müüs Vabaduse puiestee 3 hoone Arco Varale 1997. aasta alguses. Kuni üle-eelmise aasta sügiseni tegutses seal kinnisvarafirma kontor. Eile sättisid remondimehed Sergei Rossihhin (paremal) ja Valeri Geiminen paika menüüde valguskaste. Foto: Sille Annuk

Konkurents Tartu kesklinna kiirsöögikohtade vahel läheb veelgi tulisemaks, sest juba paari kuu pärast avab Kaarsilla otsas asuvas majakeses uue müügikoha Hesburgeri kiirsöögikett.


Hesburgeri Tartu piirkonna juhi Toomas Veersalu sõnul käivad praegu maja sisemuses ümberehitustööd ning esialgse plaani järgi võiks uus koht avada uksed mai alguses. «Alustasime remondiga veebruari alguses ja väga suuri muudatusi me ei tee. Uus ventilatsioon ja santehnika,» rääkis Veersalu.   

Uue söögikoha menüü hakkab sarnanema teiste Hesburgeri keti müügikohtade omaga ehk pakutakse hamburgereid, salateid, friikartuleid, magustoitu ja jooke. «See tuleb täpselt samasugune nagu mujal ega erine millegi poolest,» lausus Veersalu.

Küll aga on omanikel plaanis teha maja kõrvale suvekohvik. «Maja kahele korrusele tuleb umbes 40 istekohta, suveks tahame parkla korda teha ja ka sinna lauad panna.»     

Hesburger ostis Vabaduse puiestee 3 asuva hoone Arco Varalt 2009. aasta teises pooles ning maja seisis siiani tühjana. «Kui aus olla, siis meil polnud aega sellega tegeleda, aga maja sai ostetud kindla eesmärgiga seal müügikoht avada,» lausus Veersalu ning hindas söögikoha asukohta väga kõrgelt. «Ma arvan, et see on väga hea, Raekoja plats ikkagi.»

Lahtiolek sõltub klientidest

Esialgu ei osanud Hes-burgeri esindaja öelda, millal uus söögikoht lahti hakkab olema, kuid pole võimatu, et uksed on lahti ööpäev läbi.

«Praegu ei oska veel öelda, see selgub töö käigus. Võib-olla oleme lahti ka 24 tundi, aga see oleneb sellest, kui palju on kliente. Eks me katsetame ja kui inimesi jätkub, siis võib-olla küll,» lausus Veersalu ning hindas konkurentsi Tartu kiirsöögiturul mitte väga tugevaks. «McDonald’s on meile ainuke suurim konkurent.»   

Küüni tänava GMP Plaza all tegutseva City kiirtoidukoha omanik Mariko Keller ei võtnud uudist Hesburgeri tulekust raeplatsile vastu just kõige rõõmsamalt.

«Ega see kõige parem uudis ei ole. Kindlasti mõjutab see ka meid. Nad tulevad meile väga lähedale ja ükskõikseks see ei jäta,» ütles Keller, kelle sõnul on päevane aeg kiirsöögikohale niigi kehv. «Söögikohti on kesklinnas niigi palju ja kontoriinimesed eelistavad tervislikumat toitumist.»

Linn pole vastu

Linna ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau kuulis Hesburgeri tulekust raeplatsile Tartu Postimehelt. «Ma ei ole kursis, aga kuna see on erapind, siis ei saa linn kuidagi kaasa rääkida, mis seal avatakse. Pealegi oli seal majas ju kunagi toitlustus,» ütles Blume-nau ning lisas, et iseenesest on tegu väga ilusa majaga.

Blumenau hinnangul ei tohiks kiirsöögikoha tulek raeplatsile olla probleem.

«Lausa raeplatsil ta ju ei ole. Mulle endale tegelikult sellised kiirtoidukohad ei meeldi, kiirtoit pole tervislik, aga viimasel ajal millegipärast tahavad kõik teha kiirtoidukohti. Ma arvan, et linnal ei ole selle vastu midagi ega saagi olla. Meil on ettevõtlusvabadus ja linn saab kujundada ainult oma rendipindade täituvust,» rääkis Blumenau.

Hesburgeril on Tartus praegu kaks esindust – Annelinnas Eedenis ja Turu tänaval Jazzi autopesulas. Üle Eesti on firmal aga 23 müügikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles