Tuleval õppeaastal avab Tartu 56 esimest klassi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu-aabits.
Karu-aabits. Foto: Margus Ansu / Postimees, internet, montaaž

Linnavalitsus kinnitas täna Tartu munitsipaalpõhikoolides tuleval õppeaastal avatavate esimeste klasside arvud ning arvutas kokku, kui palju noori võtta gümnaasiumisse.

Tuleval õppeaastal läheb Tartus kooli 1389 last ja selleks tuleb linna põhikoolides avada 56 klassikomplekti. Neist 48 eesti õppekeelega ja 8 vene õppekeelega, teatas linnavalitsus.

Kooliminejate arv võib muutuda seoses nn koolipikenduse andmisega või mõnede laste varem õppima asumisega. Tegelik esimesse klassi tulijate arv selgub 1. septembriks.

Gümnaasiumisse astujaile avatakse tuleval aastal aga 966 kohta. Statsionaarses õppes avatakse 786 õppekohta, millele lisandub 180 õppekohta riigile kuuluvas Tartu Tamme gümnaasiumis. Seega luuakse Tartus kokku 966 õppekohta gümnaasiumis õpinguid alustavatele õpilastele, millega tõenäoliselt tagatakse õppekohad kõigile põhikoolide lõpetajaile ning 299 kohta mujal lõpetajatele.

Sel õppeaastal võeti Tartu gümnaasiumidesse vastu 978 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles