Juhtkiri: kelle mugavus ikkagi maksab?

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevaks aastaks kavandab linnavalitsus Kaarsilla remonti.
Tulevaks aastaks kavandab linnavalitsus Kaarsilla remonti. Foto: Kristjan Teedema

Emajõgi – meie rõõm ja valu. Ilus küll, aga teeb elamise ebamugavamaks ja kallimaks. Tulevaks aastaks kavandab linnavalitsus Kaarsilla põhjalikku remonti, sest silla seisund on vilets ja väljanägemine pole kiita. Kipakast purdest, nagu kriitiliselt on öeldud, peaks saama mugavam, laiem ja kenam jalakäijate sild ühendama kahte kallast.

Paraku ei sünni sellised muudatused üleöö ja linnarahval tuleb harjuda mõttega, et umbes pool aastat seda silda kasutada ei saa. Silla kõnniteeosa lammutatakse täielikult, et see uuesti rajada, ja kallastel on samuti mahukad tööd. Jalakäijatel pole sellisesse kohta tõesti asja.

Nii on küsimus, kas leppida tõsiasjaga, et kõndida saab ringi üle Võidu silla või üle Vabadussilla. Ühel juhul pikeneb teekond Kaarsilla ühe otsa juurest teiseni umbes 700 meetrit, teisel juhul umbes 1,2 kilomeetrit. Kellele tervislik jalutuskäik, kellele tarbetu ajakulu hommikusel kiirel ajal, kellele üle jõu käiv teekond, sest tervis ei lubakski nii pikka lisaretke ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles