Tartus läheb toasoe pisut odavamaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Fortum Tartu soojuselektrijaam Lohkvas.
AS Fortum Tartu soojuselektrijaam Lohkvas. Foto: Margus Ansu

Fortumi katlamaja otsustas uuest aastast langetada soojuse hinda ligi 2,5 protsenti kõigile oma Tartu piirkonna soojatarbijatele, põhjendades seda kütuste hinna alanemisega.

Ettevõtte teatel alaneb Tartus soojusenergia müügihind 51,05 eurolt MWh eest 49,8 eurole MWh eest ehk 1,25 senti. 

Fortum Eesti ja Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots märkis, et soojuse hinna alandamise peapõhjuseks on kohalike kütuste langenud hinnad ning firma soov pakkuda turul endiselt konkurentidest soodsamat ja mugavamat kütteviisi. Teisisõnu tehakse tööd selle nimel, et liita kaugküttevõrguga üha uusi tarbijaid. Nimelt mõjutab soojuse hinda peale kütuse hinna ja tootmisseadmete tõhususe paljuski ka tarbijate hulk.

Viimastel aastatel on märgatava osa uutest kaugküttega liitujatest moodustanud lokaalsetest gaasikatlamajadest loobujad, täpsustas Külaots.

Tartu linna all kulgevast umbes 170 kilomeetrit pikast küttetorustikust on ligi 75 protsenti asendatud nüüdisaegsete materjalidega. Rohkem kui 90 protsenti kütustest elektri- ja soojusenergia tootmiseks on kohalikku päritolu hakkpuit ja turvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles