Rõdult alguse saanud põleng tungis tuppa

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvas põles kortermaja rõdu.
Põlvas põles kortermaja rõdu. Foto: Lõuna päästekeskus

Põlvas reede pärastlõunal alguse saanud tulekahju võinuks lõppeda traagiliselt. Õnneks ärkas korteriperemees puidu praksumist kuuldes üles.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel teatati 16. detsembril kell 15.13, et Põlvas Jaama tänavas põleb korteri kinni ehitatud rõdu. Päästjate saabumise ajaks olid leegid levinud rõduukse ja -akna kaudu tuppa ja kööki.

Põlengu praksumise peale ärganud korteriomanik püüdis enne päästjaid leeke ämbriga vett loopides summutada. Tulekahju kustutati kella 16.27-ks.

Päästetöö juhi andmetel oli peremees koos sõbraga alkoholi tarvitades rõdul suitsetamas käinud ja ilmselt põhjustas põlengu hooletus tiku või suitsukoniga. Suitsuandurit tubade laes ei olnud ning selle leidsid päästjad sahtlist, kus seade hilinenult lõpuks häiret andis.

Töökorras ja nõuetekohaselt lakke kinnitatud suitsuandur on igas elamus ja korteris kohustuslik juba 2009. aastast, rõhutas päästekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles