Põllu parki jõudis esimene Tartu tüüpi käimla

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Põllu platsile jõudis avalik käimla läinud talvel, lahti tehakse see juunis.
Peeter Põllu platsile jõudis avalik käimla läinud talvel, lahti tehakse see juunis. Foto: Kristjan Teedema

Reedel jõudis Peeter Põllu platsile esimene Tartu tüüpi avalik käimla. Selle on kujundanud linnakunstnik Tiit Kaunissaare ja valmistamise lükkas käima kevadel kriminaaluurimise tõttu ametist lahkunud abilinnapea Kajar Lember.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles silindrilise käimla kohta, et avatakse see alles kevadel, sest kütet ei ole sinna kavandatud. Pealegi on kaks kvartalit eemal Küüni tänaval ööpäev läbi lahti avalik käimla. 

Ettevalmistustööd kempsu paigaldamiseks said tehtud juba suvel, siis valmisid elektri- ja toruühendused. 

Haak selgitas kohavalikut, et see sündis abilinnapeade ja ametnike ajurünnakul. «Valiti kolm kohta, kus hädapärast oleks Wga Cd vaja. Need olid Pirogovi plats, Põllu plats ja Rüütli tänav,» rääkis ta. «Rüütli tänaval oli mõeldud ala Treffneri kooli ja spordimuuseumi vahel, kuid selle koha muinsuskaitse välistas. Jäid kaks kohta, mõlemas on vee- ja kanalisatsioonisüsteemiga liitmine tehtud.»

Selline Tartu tüüpi käimla võib jõuda ka Toomemäele, kuid esialgu on plaanis esimest prototüübina valminut katsetada.

Pirogovi platsile on kavatsus käimla saada hanke teel, sest prototüübi ehitamine on olnud vaevarikas ja ajakulukas. Milline Pirogovi väljakäik täpsemalt tuleb, ei ole seega teada.

Rüütli tänavale, kus oleks käimlat tarvis välikohvikute ja suviste pidutsejate suure hulga tõttu, ei ole aga seni lahendust leitud, tõdes Haak.

Kui palju uus käimla maksma läks, jäi reedel täpse vastuseta. Selle kasutamine on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles