Galerii: Vanemuises esitleti Marje Metsuri elulooraamatut ja «Obinitsa» DVDd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise väikse maja ovaalsaalis toimus täna kaks olulist esitlust: esmalt tutvustati Vanemuise suvelavastuse «Obinitsa» ametlikku DVDd, seejärel aga Ave-Marleen Rei koostatud Marje Metsuri elulooraamatut «Rästiku pihtimus».

ETV võttis lavastuse üles tänavu suvel, 8. juuli etendusel. Salvestuse režissöör on Elo Selirand, setokeelse lavastuse paremaks mõistmiseks on DVD varustatud eestikeelsete subtiitritega.

«Obinitsa» teksti autor on kauksi Ülle, kaasautor ja lavastaja Ain Mäeots, kunstnik Liina Unt (Endla), muusikaline kujundaja Ele Sonn.

Lavastuses mängisid Marje Metsur, Andres Mähar, Kaia Skoblov, Merle Jääger, Ragne Pekarev, Priit Strandberg, Karol Kuntsel, Tanel Jonas, Marian Heinat, Veiko Porkanen, Ott Sepp ja teised. Samuti tegid kaasa muusikud Eller Brass bändist, kohalikud lauljad ja harrastusnäitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles