Lugeja kiri: keda valida riigikokku?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud on mures, keda tulevasse riigikogusse valida – kes loeb nimekirju, kes kuulab intervjuusid ja debatte ning proovib ajakirjanduses ilmunu põhjal endale kõige sobivamat varianti leida.


Ega see lihtne ole – sellest on ka meedia aru saanud ning valijale abiks valimismasinaid ja -kompasse käivitanud.

Soovitan neid proovida. Oma isiklikke soove ning vajadusi te ju ikka teate ning ilmselt sedagi, mis on Eesti riigile hea.

Erakonnad on paljuski sarnased ja siis teatavates küsimustes täiesti erinevatel seisukohtadel. Keda võtta, keda jätta? «Valimismasinates» vastate küsimustele, nagu teie asjast aru saate, ja lõpuks kuvatakse vastus, milliste erakondade seisukohtadega teie omad kõige rohkem kokku kõlavad.

Võib juhtuda, et tulihingelisele oravate pooldajale pakutakse hoopis Keskerakonda või sotse – tasub mõel­­da, miks see nii on. Või enda arvates hingelt vasakpoolsele konservatiive ja liberaale. Võib-olla olete end seni valesti hinnanud? Kas ikka olete turujõududele tugev vastu panema või kas jätkub teil tahet nõrgemate eest seista?

Lõpuks otsustate ikka ise, aga tõenäoliselt läbikaalutumalt, kui olete oma soovid ja ootused iseendale paremini selgeks teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles