Raatuse kooli õpilased valmistasid Helliku lasteaiale hulgaliselt toredaid õppevahendeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raatuse kool

Uue nädala teisipäeval annavad Tartu Raatuse kooli õpilased ja neid juhendanud tehnoloogiaõpetaja Tiiu Laid Helliku lasteaiale üle hulgaliselt oma kätega valmistatud mänguasju, istesõidukeid, istetumbasid ja väikse liikluslinnaku.

«Selle aasta kevadel pakkusin läbi tehnoloogiaõpetuse aineühenduse Tartu lasteaedadele välja võimaluse, et võiksime õpilastega neile vajalikke vahendeid valmistada. Septembris võttis Helliku lasteaia direktor minuga ühendust, saime kokku, arutasime läbi nende soovid ja töö läks käima,» avas Tiiu Laid toreda idee sünnilugu.

8. ja 9. klasside tüdrukud otsustasid teha kokku üheksa istumiseks mõeldud papirullidest pehme istmega tumbat, mis oli ka Helliku lasteaia üheks suurimaks sooviks. 8.a klassi õpilaste käte abil valmis hulgaliselt erinevaid mänguasju, mille seast leiab omapärase kalastusmängu, kabe ja mõned erinevad osavus- ja mõttemängud.

Foto: Raatuse kool

8.b klassi õpilased valmistasid samuti istesõidukeid, viienda klassi lapsed haarasid aga kinni võimalusest teha lasteaialastele puidust klotsidest majad ja liiklusmärgid, mille tulemusel saavad lapsed endale teisaldatava miniatuurse liikluslinnaku. Kokku sai asju nõnda palju, et õpetaja Laid palus lasteaial kindlasti vähemalt kahe sõiduautoga kohale tulla.

Helliku lasteaia direktor Maie Kurul on kingituste üle väga tänulik ning tema sõnul lähevad kõik valmistatud esemed asja ette.

«Üks asi on poest ostetud mäng või mööbliese. Hoopis teise hinge annab asjale see, kui ta on kellegi poolt ise tehtud. Teadmine, et sellist asja teist maailmas pole, lisab sellele veelgi kordumatut väärtust,» tõdes Kurul.

Tartu lasteasutustele isetehtud kingituste näol rõõmu pakkumine on Raatuse koolis saanud juba traditsiooniks. Sarnast koostööd on seni tehtud Kivikese ja Käopesa lasteaedade ning Tartu ülikooli lastekliinikuga. Juba on töös suure liiklusvankri ehitamine Sireli lasteaiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles