Aastanäitusel leidub nii hubane kui ka õõvastav tuba

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimaja galerist Indrek Grigor sätib aastalõpunäitusel kardinat.
Tartu kunstimaja galerist Indrek Grigor sätib aastalõpunäitusel kardinat. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kunstimaja teise korruse kolmiksaali parempoolsesse otsa on sisustatud hubane tuba, kus eile ei olnud veel kõik viimase vindini paigas. Muu hulgas pidi galerist Indrek Grigor ronima redelile, et sättida kardinat. Lõpptulemusena saavad kunstisõbrad näha täna Tartu kunsti aastanäitust.

Kunstiteoseid on väljapanekus 59 autorilt, näitusele soovis aga pääseda 96. Valiku tegi üle mitme aasta taas žürii. Viimati oli niimoodi aastal 2009 ja vahepeal langetas otsuse väljapaneku sisu kohta igal aastal erinev kujundaja. Näiteks eelmisel aastal oli kujundaja Eike Eplik ning vaatajate ees oli 123 teost ehk igalt teoseid esitanud kunstnikult üks.

Need andmed on pärit suurima näitusesaali seinalt, mida katab tänavuse kujundaja Jevgeni Zolotko soovil koostatud trükiteave ja arvamusavaldused Tartu kunsti aastanäituste lähiminevikust.

Tänavune väljapanek ulatub ka alumise korruse väikesesse saali ja monumentaalgaleriisse. Üllatusi leidub nii siin ja seal kui ka ülemise korruse kolmiksaalis, kus hubase toa vastandina on teises väikeses saalis õõvastav tuba.

Näituse avamine ja avatud ateljeed

Tartu kunsti aastanäitus avatakse täna kell 17 ning ühtlasi kuulutatakse välja Ado Vabbe nimelise kunstipreemia laureaat.

Sealsamas Tartu kunstimajas (Vanemuise 26) läheb samal ajal lahti avatud ateljeede aktsioon, mille aegu ootavad kunstnikud Albert Gulk, Andrus Peegel, Kaire Nurk, Markus Kasemaa, Peeter Allik, Piret Kullerkupp, Saskia Kasemaa, Enn Tegova, Imat Suumann, Tõnis Paberit ja Pille Tammela oma tööruumides huvilisi kell 17 – 20.

Laupäeval ja pühapäeval on kunstnikud avatud ateljeedes kell 12 – 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles